בדיוק כפי שתמונה דיגיטלית מורכבת ממאות ואלפי נקודות (פיקסלים), כך גם בכיוון ההפוך – "הנקודות" אותן אנו פוגשים ואופן החיבור ביניהן הוא זה שיוצר עבורנו את "תמונת המציאות". מכיוון שכך, חשוב שנבחין בין שלוש גישות פרקטיות שונות שבהן אנו פועלים, באופן מודע יותר או מודע פחות, שלכל אחת מהן מטרה שונה:
להוכיח – גישה המשרתת אותנו לחיזוק הנחות היסוד או הטיעונים שברשותנו, וזאת באמצעות הוספת נקודות אשר "משלימות" את התמונה הרצויה לנו.
לשער – גישה מעט "זהירה" יותר, אשר בבסיסה הנחה או השערה לגבי "התמונה", אך נותנת גם מקום "להפרכה" אפשרית עם גילויין של נקודות נוספות אשר סותרות או מחלישות את "הנחת היסוד" הראשונית.
לגלות – גישה האופיינית לתהליכי "גילוי וחקירה" (Inquiring & Exploring), בהם אנו יוצאים לדרך ללא כל "הנחות יסוד" (או מאפסנים אותן מבעוד מועד…), אוספים את הנקודות שגילינו ומנסים לזהות ולבנות באמצעותן את "תמונת המציאות".
חשוב להעיר כי אין כאן כל כוונה לבטא "היררכייה" כלשהי בין הגישות, כי אם להבהיר לעצמנו מהי הקונספציה שמתוכה אנו פועלים, והאם היא אכן משרתת את המטרה הרצויה לנו.
תהליכי חדשנות מתחילים פעמים רבות מתהליכי "גילוי" פתוחים, ממשיכים לפיתוח "השערות" (כיווני הפתרון) ובהמשך לשלב "ההוכחה" של תקפות הרעיונות מבחינה טכנולוגית / שיווקית, השימושיות, המודל העסקי וכדומה.
———–
תוכן שיווקי:
"אמנות חיבור הנקודות" הינה אחד הפרקים בהרצאות, סדנאות ומפגשי מנהלים המוצעים לארגונים המבקשים להכיר ולהטמיע תהליכי חדשנות וחשיבה יצירתית.
למידע נוסף: 054-4534227, 04-8312264, ibchor@015.net.il
להשאיר תגובה